Elektronik Ortamda Satışa Sunulan Gıda Ürünlerinde Gramaj Bilgisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından iletilen resmi yazıya atıfta bulunularak elektronik ortamda satışa sunulan gıda ürünlerinde gramaj bilgisi verilmesi hususu hatırlatılmaktadır.

Yazıda öne çıkan hususlar şunlardır

  • Elektronik ticaret pazaryerleri, internet siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden satışa sunulan hamburger, döner, iskender ve köfte gibi tüketime hazır kırmızı ve beyaz et içeren ürünlerde kullanılan etin gramaj bilgisine yer verilmesi gerekmektedir.
  • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca sözleşme kurulmadan önce ürünün temel nitelikleri arasında yer alan gramaj bilgisinin tüketiciyle paylaşılması zorunludur.
  • Gramaj bilgisinin bulunmaması tüketicilerin eksik bilgilendirilmesine ve tüketici mağduriyetlerine yol açmaktadır.

Elektronik ortamda gıda satışı yapan üyelerimizin gerekli entegrasyonları ve çalışmaları ivedilikle tamamlaması gerekmektedir. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye ekte yer alan resmi yazıdan ve www.ticaret.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası

Ekleme Tarihi:20.10.2026

Okunma Sayısı:21

Ekler

HIZLI ERİŞİM

BİZE ULAŞIN Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 03040 Merkez/AFYONKARAHİSAR
TELEFON +90 272 213 56 57
FAKS +90 272 213 56 60
ÇAĞRI MERKEZİ 0 850 346 03 03

Sosyal Medya Akışları

Bizi Takip Edin

Odamızdan haber, duyuru ve etkinlikleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

X (Twitter)@AFYONTSO Instagram@afyonkarahisartso Facebook/afyontso