ICC TÜRKİYE YÖNETİMİNDE SERTESER'E ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ GÖREV

Milletlerarası Ticaret Odası’nın Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye) 64. Genel Kurul Toplantısı, TOBB Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. 
YÖNETİM KURULU’NDA ÖNEMLİ İŞADAMLARI BULUNUYOR
Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman gibi iş dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu ICC Türkiye Yönetim Kurulu’na, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, üst üste ikinci kez seçildi. 
HİSARCIKLIOĞLU’NUN BÜYÜK BAŞARISI
ICC Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği görevi hakkında değerlendirmede bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Sayın Hisarcıklıoğlu, ICC’nin dünya genelindeki Yönetim Kurulu’nda da 2012 yılından bu yana görev yapmış, 2018’in Haziran ayı itibarı ile ikinci dönemini başarıyla tamamlamıştır. ICC Yönetim Kurulu’nda en uzun süre görev yapan ilk Türk işadamı ve yönetici, Sayın Hisarcıklıoğlu olmuştur. TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bize 2013 yılından sonra ikinci kez tevdi ettiği ICC Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliği görevini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız” dedi. 
ICC VE TÜRKİYE MİLLİ KOMİTESİ NEDİR?
Milletlerarası Ticaret Odası, Birinci Dünya Savaşı’nın, uluslararası ticarete verdiği zararı hafifletmek için, bir grup girişimci tarafından, “barışın tüccarları” sloganıyla kuruldu. ICC, zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında topladı ve dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldi. Bugün ICC'nin küresel ağı, 100'den fazla ülkede 6 milyonun üzerindeki müteşebbis, ticaret odaları ve meslek birliklerini kapsıyor. 
ICC, dünya genelinde iş dünyasının sorunlarını çözüm yollarını araştırıyor, iş dünyası hakkında küresel standart çalışması yürütüyor; aynı zamanda Incoterms kurallarından, uluslararası finans alanında yaygın olarak kullanılan UCP 600 Tekdüzen Gümrük Belgesi ve Uygulaması ile şirketlere yardımcı oluyor. 
1934 yılında kurulan ICC Türkiye ise, 1945 yılında “Milli” adını alarak yapılanmasını tamamladı. ICC Türkiye’nin çalışmalarının genişletilmesi amacıyla, Komite’nin kuruluş ve işlerinin yürütülmesi görevi, 1950 yılında 5590 sayılı Kanun ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne verildi. ICC Türkiye 18 Mayıs 1953 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yeniden yapılandı. 27 üye ile işe başlayan Komite’nin 1955 yılında toplam 120 üyesi oldu. Bugün ICC Türkiye’nin 250’ye yakın üyesi bulunuyor. Milli Komiteler, iş dünyası kuruluşları arasında küresel bir ağ oluşturuyor. ICC üyeleri kuruluşun politikalarını şekillendiriyor ve kendi milli komiteleri aracılığıyla iş dünyasının kaygılarını hükümetlere iletiyor.

Ekleme Tarihi:30.07.2018

Okunma Sayısı:1613

İlgili Fotoğraflar

HIZLI ERİŞİM

BİZE ULAŞIN Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 03040 Merkez/AFYONKARAHİSAR
TELEFON +90 272 213 56 57
FAKS +90 272 213 56 60
E-POSTA info@afyonkarahisartso.org.tr
ÇAĞRI MERKEZİ 0 850 346 03 03

Sosyal Medya Akışları

Basında Biz